Inschrijving verkeersregelaars

Uiteraard laten we geen colonne van 100 trucks los op het hedendaagse straatbeeld, dat kon wel eens een chaos worden. Om het allemaal in goede banen te leiden zetten we motorrijders in die als verkeersregelaars fungeren. Als zij weer vertrokken zijn na de laatste truck is er ook wel weer een chaos, maar daar hebben wij dan geen last meer van.

Onze opzet is om iedere zijstraat, fietspad, zebrapad, rotonde of wat dan ook af te zetten zodat de trucks vrije doorgang hebben. Dat moet ook wel want als er gaten in de stoet vallen krijg je alsnog een chaos. En de chaos die we achter de stoet hebben willen we niet middenin hebben. We maken al sinds de eerste run gebruik van motorrijders, veel motorrijders en dat werkt prima.

Je kunt je vanaf juni/juli pas weer opgeven als verkeersregelaar. Maar zoals jullie inmiddels weten is daarin nogal wat veranderd. Degene die ons wil helpen met afzetten van kruispunten en dergelijke moet eerst een onlinecursus doen en pas daarna is hij of zij officieel bevoegd verkeersregelaar. Die cursus houdt in dat je een kort verhaaltje moet afluisteren en daar wat vragen over moet beantwoorden. Iedereen die logisch kan nadenken moet dat wel lukken.

Korte training

Je moet zijn op www.verkeersregelaarsexamen.nl en daar kan je een eigen account aanmaken. Lees voordat je begint eerst de Handleiding Evenementenverkeersregelaars even een keer goed door en volg die punt voor punt.

Wij verwachten van iedereen die mee rijdt als verkeersregelaar dat hij of zij de route goed kent. Het is geen ingewikkelde route dus een paar keer rijden en je hebt ‘m in je hoofd zitten en bovendien een leuk stukje getoerd. Zoek, zo gauw de route bekend is ook alvast een paar alternatieve routes uit om af te snijden. Het is namelijk vanwege de veiligheid niet meer toegestaan om de colonne in te halen.